Lähtötilanne

Markka aikoihin ostetut kaiuttimet ovat palvelleet hyvin mutta oli osittain jo epäkunnossa. Tulevia hääjuhlia varten pitää olla toimivat laitteet, joten ryhdyin viimeinkin kunnostamaan nämä kaiuttimet.

Näitä olen kerran aikasemminkin korjailut mm. jakosuodattimet ja osa johdoista sekä liittimet.

Epäilin suoraan että vika olisi ollut jakosuodattimissa joten uudet tilattiin kiinasta edullisesti ja ne ovatkin pyörineet nurkissa jo parisen vuotta.

Asensin uudet jakosuodattimet kaiuttimien takapuolelle ja vaihdoin kaikki johdot samalla uusiksi.

Ääni kyllä parani eikä säröjä enää ollut mutta valitettavasti kaikki ongelmat eivät poistuneet ja tarkemmin analysoituna selvisi että toisesta on mid-range mykkä ja toisesta diskantti mykkä.

Piti siis uusia elementtejä lähteä ostamaan. Löytyi sopuhintaiset Visaton elementit liikkeestä helsingissä. Toimitus oli nopea parissa päivässä jo perillä.

Uudet mid-ranget on VISATON MR 130

Uudet diskantit on VISATON SC 10 N


Näihin oli ostettu jo aikoja sitten tukevat kumitassut koska kaiuttimilla oli taipumus liikkua pitkin lattioita kun vähänkin kovemmalle laittoi volyymi.
Tavoitteena että pysyisi paikallaan jatkossa.

Suoraan vanhoihin reikiin uudet elementit eivät sopineet joten muutaman millin piti viilata pois että upposi nätisti paikoilleen.

Samalla tuli liimattua vaimennusmatto takaisin ja lisätty vähän uutta mattoa kaiuttimiin.

Lopputulokseen olen tyytyväinen sillä ääni on kirkas ja voimakkuus riittävä. Näillä pärjää varmasti yhdet häät ja mitäs muita juhlia sitten eteen tulee.

Vanhat vs. uudet elementit

Dela detta inlägg