Olemme tehneet kovasti töitä kevään ja kesän aikana että saataisiin tilat juhlakuntoon. Häävalmisteluita siinä samalla sitten joten ei kyllä tekemisestä ole ollut puutetta. Alkutilanne oli aika lohduton sillä tämä tila oli täynnä puutavaraa, rakennusjätettä ja muuta tavaraa, ja kun kokoa on 140neliö niin se on aika paljon tavaraa. Asiaa ei yhtään helpottanut keväällä lapsuudenkodin tyhjennys ja osittainen purku. Otettiin sieltä meille *uusi* keittiö kodinkoneineen ja ylijäämä tavara jolle ei vielä ollut loppusijoituspaikka niin tuli meille välivarastoitavaksi.

Onneksi perhe ja ystävät ovat auttaneet meidät tässä projektissa ja kohta onkin valmista niin että voidaan häitä viettää. Eihän tällainen varmaan koskaan kokonaan valmiiksi tule mutta en tiedä onko tarkoituskaan.

Janeten kanssa ollaan nikkaroitu väliseinät kuntoon ja toiseen seinään koristeena pihalta löydetyt ruosteiset romut.

Iskän kanssa laitettiin juuri ikkuna paikalleen joka luonnollisesti on tällaine tee se itse mallinen eli ensin lasin kiinni runkoon ikkunakitillä ettei kolise ja sitten listat paikalleen. Tämä olisi varmasti jäänyt muuten tekemättä mutta iskä tuli viettää osan kesälomastaan tänne uusimalla osan ulkoseinästä, ainakin siltä osin missä oli oviaukon kokoiset reiät ettei juhlakansa maistissa päädy sitä kautta pihalle vahingossa.

Appiukko taas kävi sähkötöitä tekemässä ja ideoi meille valaisimet jotka hän sitten rakensi paikan päällä.

Runkopalkin vaihto ja lattian teko jouduimme jättää ammattilaisille koska yksinkertaisesti aikaa ei ollut riittävästi että sitä oltaisiin saatu tehtyä ennen häitä. Ja kyllä siitä tosi hyvännäköinen tuli! Iso kiitos Everyday Shine Oy:lle tästä!

Asioilla on tapana karata käsistä täällä kun ruvetaan tekemään joten luonnollisesti meidän piti tehdä muutama sata neliö uutta pihaa mm. ajoväylät ja käytävät kivituhkalla, uutta nurmea, istutuksia jne.
Tavoitteen on myös ollut saada aita valmiiksi mutta näyttää nyt siltä että melkein valmis saa kelvata. Taitaa toisen ajoportin rimat sekä kävelyportti jäädä tekemättä ennen häitä. Ollaan tolpat saatu sentään valmiiksi ja alkuperäistä suunnitelmasta poiketen vedimme laastia pintaan ja maali päälle eikä alettu askartelemaan puuverhousta siihen. Näyttää tosi hyviltä ja sopii kokonaisuuteen.

Dela detta inlägg